Баба Марта в Зоопарка

За Баба Марта Зоопаркът отново посреща децата на Стара Загора

На 1 март – Деня на мартеницата в Старозагорския зоопарк от 11.00 ч. на любимото за забавление място – Мечата поляна, Баба Марта отново ще бъде гост на децата от нашия град и ще върже на всяко дете мартеничка за здраве. Празникът, организиран от Община Стара Загора и НЧ „Родина 1860“, и тази година ще зарадва всички присъстващи с песни и танци. За изработката на мартеничките и на Баба Марта ще помогнат сръчните ръце на хората от Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“. Всички деца, освен мартеничка, ще получат и сладко лакомство. Както всяка година, директорът на Зоопарка доц. д-р Радослав Михайлов ще даде възможност на децата да изберат имена и да кръстят новородени обитатели на зоопарка. Ще бъдат закичени с мартеничка и клетките на всички пернати, космати и рогати животинки с пожелание за много здраве и берекет.

Вечерта на 1 март от 18 часа в Зала „Байер“, Школата за изобразителни изкуства при НЧ „Родина“ ще открие традиционната изложба „Аз съм българче…“, посветена на 3 март. Изложбата е подкрепена от Община Стара Загора и е част от празничния афиш за Националния празник.

На 3 март на връх Шипка Смесен хор „Родина“ при читалището ще бъде част от официалното честване на 140 години от Освобождението на България.

На 23 и 29 март са пролетните концерти на Музикална школа при читалището.

След Деня на мартеницата в Зоопарка на 22 април – Деня на Земята, ще бъде отбелязан големият Празник на Зоопарка, създаден преди 61 години през месец април. Община Стара Загора и Читалище „Родина“ канят всички на този ден, неделя, от 11 часа на пъстра и цветна феерия с открита сцена с музика, игри и викторини, ателиета за арт занимания, изложба на открито, много забавления и смях…

 

 

EG HOTELS БЮЛЕТИН

Получавайте новини и актуални оферти от нас!